Salaris

Salaris – niet te vroeg over dit aspect onderhandelen!

Bij de voorbereiding voor het sollicitatiegesprek heb je beslist al gekeken naar wat men in jouw mogelijk nieuwe baan kunt verdienen. Misschien heb je ook al salaris-informatie van kennissen en/of familie in de zelfde branche of vakgebied ontvangen. Voorbereid ben je op ieder geval en toch komt deze vraag te vroeg…

De vraag naar je huidige/vorige salaris?
Zelf had je zo vroeg in het sollicitatiegesprek er nog niet aan gedacht en dan komt zo een vraag even op je af. Had men het niet even wat later kunnen vragen, dan had je wat meer inzicht gehad.

Na enig geaarzel geven veel sollicitanten daar uiteindelijk toch een antwoord op. Want ja, je kunt maar beter eerlijk zijn en niet antwoorden op een vraag staat ook niet zo netjes. Werkgevers en Recruiters springen een gat in de lucht als je te snel een antwoord op deze vraag geeft.

Wij adviseren om een diplomatiek antwoord te geven en de vraag te ontwijken om er op een later moment op terug te komen.

Diplomatiek omzeilen
Ronduit weigeren om antwoord te geven, is ook niet erg tactisch. Daarom kun je het beste ‘diplomatiek’ de vraag omzeilen tot aan de daadwerkelijke salarisonderhandelingen. Dan is je onderhandelingspositie een stuk beter. De keuze is dan namelijk al op jou gevallen.

Hoe doe je dat?
Als je zelfverzekerd genoeg bent dan; ‘Ik wil best geldzaken met u bespreken als we een paar gesprekken verder zijn, maar ik kijk liever eerst of er een match tussen ons is.’ Dit toont zelfvertrouwen en wekt de suggestie dat je meerdere aanbiedingen hebt liggen.

Maar wat doe je als je niet zo zeker bent?
Wat dacht je van; “mogelijk geef ik u nu misleidende informatie, omdat mijn huidige/vorige salaris op andere omstandigheden gebaseerd is” of “Hoeveel mijn huidige/vorige salaris bedraagt, lijkt mij niet zo relevant. Het gaat erom wat een redelijke vergoeding is voor mijn nieuwe functie.”