Vacature SEO – Zoekmachineoptimering

Vacature SEO

 

Vrijwel een iedere zoekopdracht naar een baan begint bij een zoekmachine

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat 80% van de werkzoekende beginnen met het zoeken naar een baan via een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google.

Job boards en vacaturesites bieden een goede mogelijkheid vacatures te verspreiden.

 


Waarom is dit zo?

Om de juiste kandidaten te bereiken en aan te trekken is een goede vacaturetekst van groot belang. Maar ook de meest aantrekkelijke vacaturetekst levert niets op zolang de vacature niet vindbaar is bij de zoekmachines.

Ook als uw website goed gevonden wordt bij de zoekmachines, betekend dit niet automatisch dat ook uw vacaturepagina goed gevonden wordt.

Kijk maar eens wat er gebeurd als u zoekt naar vacatures in uw branche – gebruik hiervoor bijvoorbeeld bij Google de zoekopdracht “ Vacatures verkoopster retail”.

Op de eerste pagina’s van deze zoekmachine worden geen vacatures van ondernemingswebsites getoond.
U zult ook vaststellen dat dit ook bij andere zoekopdrachten het geval is.

 


Wat is hiervan de oorzaak?


Grote job boards en vacaturesites
zoals Indeed, Monsterboard, Stepstone investeren veel geld in search engine advertisement (SEA), bovendien zijn zij erg actief met gekochte advertenties in de media, waardoor zij een bijzonder groot publiek aantrekken. Hierdoor zijn zij ook erg aantrekkelijk voor ondernemingen die hun vacatures online geplaatst willen hebben.

Door het grote aantal vacatureplaatsingen worden de grote job boards vaker, meermaals per dag en uur, door zoekmachines bezocht. Deze zoekmachines indexeren een groot deel van de nieuw geplaatste vacatures.

Door het grote aantal vacatures en hun focus op de vacatureplaatsing wordt er bijna geen aandacht besteed aan de onderneming die adverteert.

De werkzoekende solliciteert vrijwel altijd via het job board.


Kleinere job boards en vacaturesites
 zoals bijvoorbeeld vacatures.com, vacaturesmarktplaats.nl, werkenindebergen.nl en arbeidsbureau.com investeren daarentegen zeer veel tijd ( en dus ook geld) in de zoekmachineoptimalisatie  ofwel Search Engine Optimization – SEO). Om voor een groot publiek zichtbaar te zijn, adverteren zij hoofdzakelijk in de social media.

Ook deze job boards en vacaturesites worden dagelijks bezocht door de diverse zoekmachines, hoofdzakelijk door Google. Daar het aantal vacatures minder hoog is als bij de “grote jongens”  spreekt het voor zich dat er ook minder vacatures geïndexeerd worden.

Deze jobboards en vacaturesites bieden de werkzoekenden een overzichtelijk aantal actuele vacatures met informatie over de onderneming.

De werkzoekende solliciteert vrijwel altijd via de website van de onderneming of direct bij het recruitmentteam van de adverterende onderneming.


Voordelen Vacature SEO

  • Vacature SEO is financieel interessant, omdat uw vacature beter gerankt staat in de zoekmachines, zonder dat uw hiervoor advertentieruimte moet te kopen.
  • Door het plaatsen van vacatures op een job board / vacaturesite met SEO ontstaat een langdurig positief effect voor uw onderneming. De onderneming is ook na het uitlopen van de vacature nog aanwezig op het job board / de vacaturesite. Hierdoor zal de onderneming en haar eigen website voordelen ondervinden met betrekking tot;
    • betere vindbaarheid;
    • naamsbekendheid;
    • betrouwbaarheid;

 

Search Engine Optimisation (SEO) van vacatureteksten maakt een groot verschil!

Het is een gegeven dat SEO-verkeer (uit zoekmachines) goed converteert. Dat wil zeggen; het percentage bezoekers dat solliciteert, ligt hoger dan bij andere verkeersbronnen. Dit is grotendeels te danken aan de intentie van de bezoeker: die is immers actief op zoek naar specifieke vacatures.

 

 


Die intentie maakt SEO-verkeer een zeer lonende verkeersbron.